Öreg Merci nem vén Merci - utcára vele, ne a múzeumba!

Mercedes Youngtimers

Egy fecske ≠ Ezerkecske

2011. április 18. - Benyás

Ez a bejegyzés nem az idén 40 éves Zsiguliról, hanem egy tíz évvel idősebb cégről fog szólni. Tudjátok mit hiányoltam én az OT Expóról? Nem a hálókocsikat, bár az is érdekes lenne, végülis a Vasúttörténeti Parkban tartottuk -már mi is harmadszor- a kiállítást. Gondoljatok bele, milyen jó remake-et lehetne forgatni a Gyilkosság az Orient Expresszen-ből egy ilyen hétvégén! De ki lenne Poirot? Úúú várjatok! Ez messzire vezet, ha belefogok az Agatha Christie témába! (Pl. már csak napok kérdése, hogy teljes legyen a gyűjteményem, már ha valakit érdekel a "nyomorom".)

 

Akkor a cikk: Itt a tavasz, relatíve csökken a páratartalom, döngicsélnek a méhecskék, a vándormadarak csapatostul húznak el a fejünk felett, előkerülnek a vasak a titkos garazsokból és mi is kikívánkozunk az ország határain túlra. Nem a csapot-papot itthagyni készülő “új disszidensekre” gondolok, hanem azokra akik még hazajönnének. Nyaralni mennénk, vagy ahogy a fiam kisvakondos mesekönyvében olvastam: "Jöhet szavanna, trópus,/kitűnő utitárs a mókus." De lassan nincs hova, mert vagy a gazdaság dől össze (PIGS országok) vagy a diktátoraikat váltják épp le (ahonnan a benzin érkezik), az egzotikus uticélok esetében pedig nem árt, ha van nálunk Geiger-Müller számláló, de legalábbis egy Richter-skála. 

Szóval kellene valami kicsi, magunkkal vihető cucc, amiben meg tudjuk magunkat - , vagy másvalakit ;) - húzni, ha úgy adódik. Mert, ha ilyenek maradnak, vagy drágulnak a benzinárak, szállásra már nem igazán marad della. És itt jön képbe ez a lakókicsi. Izé, lakókocsi. 

A gyártó az épp idén 50 éves Knaus. Ezért mondom, hogy ott volna a helye néhány ilyen “zuhanyfülkének” a kiállításon (igaz, ebből pont a fürdő maradt ki). Itt az eredeti 1962-es katalógus adatlapja. Ez az ékszerdoboz két személyre épp elég. Egyeseknek k*rókéró helyett is megfelelhet a zártkertbe letámasztva, de szerintem nagyot virítana egy Pagoda, egy SLK, vagy ne adj isten egy Vollblau A124 mögött in den Alpen.

A vándormadarakra visszatérve, a termék fantázianeve Schwalbennest, azaz fecskefészek: ezekszerint jól nézne ki egy Heckflosse (W111) mögött is?!

Belülről tuti Leder Brasil (code:263). Tudjátok, ez a kedvenc kárpitom. És van rajta "vészkijárat", mint minden rendes autón. Meg váza, abrosz, csetreszek az ablakpárkányon. (Mondjuk ezt aztán végképp nem értem: egy komolyabb fékezés és a plexi jó lesz halatpucolni,  a csomagtartófedél pedig fényezhető.) De figyeljétek a minibárt a sarokban! Mint egy miniatűr nappali.

Az egész bagatell 5990 Euro (inkl. Merwersteuer). Aki ilyet szeretne siessen, mert a limitált széria 150 darabos és itt rendelhető. Ismét becsülöm a németekben ezt a precizitást, ahogy kortárs anyagválasztással is sikerült a hatvanas évek hangulatából idecsempészni azt, amit imádok az olyan filmekben is, mint a Dr. No, az eredeti Olasz meló, vagy a Mr. Hobbs szabadságra megy. A kivitelezés minőségével kapcsolatban nincsenek kétségeim, azt pedig már régóta tudjuk, hogy az ördög a részletekben lakozik:


Jó-jó, egy fecske nem csinál nyarat. De kettő már talán, ha nagyon szépen kérjük. Légyszi-légyszi-légyszi!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mercedesyoungtimers.blog.hu/api/trackback/id/tr8715386262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása